SportService Noord-Brabant: Roosendaal beweegt!

1 januari 2019 00:00 t/m 31 december 2025 00:00

Informatie over de activiteit

SportService Noord-Brabant: Roosendaal beweegt! Spelen, bewegen en sporten leveren een bijdrage aan een Gezonde Leefstijl. Om hier invulling aan te geven zijn in de gemeente Roosendaal 15 buurtsportcoaches van Sportservice Noord-Brabant (SSNB) actief die een mooi sport- en beweegprogramma hebben samengesteld. Voor alle doelgroepen in Roosendaal in de leeftijd van 0 tot 55+ is er een structureel sportaanbod, maar los daarvan zijn er ook veel sportactiviteiten die jaarlijks terugkomen. Hierin wordt altijd de samenwerking gezocht met diverse partners.

De sportactiviteiten variëren van wandelen, gymnastiek, voetbal, tennis, bewegen op muziek, dans, bal en tikspelen tot sporten met een beperking en rolstoelsport.

Eveneens is er voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar de mogelijkheid om mee te doen met snuffelsport om te ontdekken welke sport ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. 

De locaties voor sportactiviteiten variëren van sportverenigingen, gymzalen, basisscholen tot beweegpunten in de gemeente Roosendaal. Kijk per activiteit naar de locatie.

Tevens is er sportaanbod voor gemengde sporten voor dames en heren of vrouwensporten, waarbij alleen vrouwen aan deelnemen.

Meer informatie over het sportprogramma 2019-2020 voor diverse leeftijdscategorieën vindt u hier

Daarnaast biedt SportService Noord-Brabant activiteiten per leeftijdscatergorie aan:

Ook organiseert en ondersteunt SportService Noord-Brabant kindervakantiebuurtsportweken zoals in Kroeven, Langdonk en Roosendaal. 

Ook hebben ze bijvoorbeeld een beweegweb in Kalsdonk om kinderen te stimuleren om meer te bewegen.

Om sport voor iedereen mogelijk te maken zijn er ook tal van sportverenigingen actief met speciale activiteiten gericht op kinderen en volwassenen met een lichamelijke-, verstandelijke- of chronische beperking. Dit is gebundeld in de Beweegwijzer Uniek Sporten.

  • Beweegwijzer Uniek Sporten
    • Deze beweegwijzer maakt u wegwijs in de verschillende sport- en beweegmogelijkheden voor mensen met een unieke sportvraag in Roosendaal
    • Wilt u deelnemen aan een activiteit, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met de vermelde contactpersoon
  • Beweegpunten in heel Roosendaal
    • Senioren die niet langer stil willen zitten, krijgen daar de kans om andere senioren te ontmoeten en lekker actief bezig te zijn. Onder het genot van een bakje koffie of thee gaat de beweegcoach met belangstellenden in gesprek om te kijken welke activiteit er bij hen past
    •  Er zijn beweegpunten in Kroeven, Kalsdonk, Westrand en Centrum

Neem vooral contact op met SportService Noord-Brabant: Roosendaal beweegt om te kijken wat voor u een passend aanbod is en bij u in de buurt.

Locatie

Per sportactiviteit is de locatie anders in de gemeente Roosendaal
Tevens inloop mogelijk bij Centrum voor de kunsten voor informatie
Burgerhoutsestraat 23
4701 EK Roosendaal

Kosten

Per sportactiviteit kunnen de kosten anders zijn. Van gratis tot een bijdrage. Vraag per activiteit naar de kosten.

Meer informatie

Heeft u vragen aan SportService  Noord-Brabant? Suggesties, zoekt u een samenwerking of heeft u hulp nodig bij een sportvraagstuk? Neem dan contact op:

Heeft u vragen over Uniek Sporten Brabant? Neemt u dan contact op:

Deze informatie is met zorg samengesteld. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.