Brussengroep

De brussengroep is er voor kinderen die opgroeien met een broer of zus met psychische problemen, zoals een vorm van autisme, depressie of ADHD. In deze groep krijgen deze kinderen de gelegenheid om hun verhaal te doen, alleen te luisteren of elkaar tips te geven. Onderwerpen in de groep zijn: gevoelens die je hebt over je broer of zus; informatie over de problemen die je broer of zus heeft; opkomen voor jezelf; omgaan met moeilijke situaties. Er worden ook leuke dingen gedaan, zoals knutselen en spelletjes.

Er zijn groepen voor kinderen van 8 - 12 en van 12 - 18 jaar. Er is een inloopgroep die één keer in de maand bij elkaar komt voor beide leeftijdsgroepen. Daarnaast is er een vaste groep, die wekelijks bij elkaar komt gedurende 8 weken. Deze groep is bedoeld voor de kinderen van 8 – 12 jaar. Deze groepen worden begeleid in samenwerking met GGZWNB.

Aanmelden en kosten

Deze trainingen worden, op basis van inschrijving, een aantal keren per jaar aangeboden. U kunt een kind aanmelden voor een van deze trainingen via de jeugdprofessionals van WegWijs. Er zijn aan deze trainingen geen kosten verbonden.  Na aanmelding worden de deelnemers uitgenodigd voor een intakegesprek. In dat gesprek ontvangen de deelnemers de benodigde informatie.

Hebt u belangstelling? Neem contact op voor de data en de mogelijkheden.