Steunpunt Corona en inwonersvragen

De Coronacrisis heeft flinke gevolgen voor mensen in onze stad en onze dorpen.

Lukt het even niet meer?

We weten dat de coronacrisis gevolgen heeft voor mensen in onze stad en onze dorpen. Mensen  die tot voor kort nog prima in staat waren om voor zichzelf te zorgen, maar die nu in de probleem dreigen te komen. Bijvoorbeeld omdat de vertrouwde mantelzorger wegvalt, of omdat de kinderen of kleinkinderen niet meer langs kunnen komen.

Centraal steunpunt

Als gemeente proberen we ook nu en juist nu die groep een helpende hand te bieden.

Daarom is er een centraal steunpunt ingesteld waar u terecht kunt met uw zorgen en vragen:

  • 140165, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur*

Bel dit steunpunt als het even niet meer lukt met de dagelijkse beslommeringen. Boodschappen, een beetje menselijke aandacht of waar u dan ook behoefte aan heeft. Via dit steunpunt brengen we u dan in contact met iemand die u kan helpen. Soms is dat een professionele zorgverlener soms ook gewoon een van de vele medemensen in onze gemeente die graag de helpende hand willen bieden.

* Buiten kantoortijd kunt u bellen naar o.a. De Luisterlijn, ANBO, KBO-PCOB of het Rode Kruis. Meer informatie hierover vindt u op Corona-steunpunt landelijke acties.

Wilt u zelf iets doen?

Er zijn al heel veel mensen in onze gemeente die hulp hebben aangeboden en hun medemensen graag willen helpen.  De gemeente ondersteunt deze initiatieven graag. Dus:

Wilt u een helpende hand bieden: meldt u dan bij Roosendaal voor Elkaar

Bent u al samen met andere inwoners aan de slag, maar kunt u wat extra ondersteuning hierbij gebruiken? Neem dan contact op met Lize Vandenberghe. Zij coördineert en ondersteunt deze initiatieven vanuit de gemeente. U bereikt haar via telefoon op (06) 257 780 79 of via de mail l.vandenberghe@roosendaal.nl.

Lokale initiatieven

  • Wilt u met iemand wandelen en een praatje maken? Dat kan met iemand van FAMEUS. Natuurlijk houden jullie rekening met de 1,5 meter afstand.
  • Wilt u liever alleen een praatje houden? Dat kan ook bij FAMEUS met de Babbellijn
  • Heeft u hulp nodig bij de boodschappen? Of heeft u behoefte aan een spelletje? U kunt terecht bij Roosendaal voor Elkaar.