Training Sociale Vaardigheden

Bij deze training leert een kind op een fijne manier met andere kinderen om te gaan. Of om moeilijke situaties op te lossen en vrienden te maken. Dit gebeurt in bijeenkomsten met zeven andere kinderen.

Er zijn groepen voor kinderen van 7 - 9 jaar, groepen van 9-12 jaar en groepen van 12-15 jaar. De onderwerpen waaraan ze werken zijn bijvoorbeeld: Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen, hoe maak ik contact met andere kinderen, hoe ga ik om met moeilijke situaties of hoe zeg ik 'nee' als ik iets niet wil?

Deze training bestaat uit negen bijeenkomsten. Parallel aan de training van de kinderen zijn er vier bijeenkomsten voor ouders zodat ze hun kind kunnen begeleiden bij het oefenen van nieuw gedrag. Deze training wordt uitgevoerd in samenwerking met WijZijn Roosendaal.

Aanmelden, locatie en kosten
Deze trainingen worden, op basis van inschrijving, een aantal keren per jaar aangeboden in gezondheidscentrum de Riete. Er zijn aan deze trainingen geen kosten verbonden. U kunt een kind aanmelden voor een van deze trainingen via de  jeugdprofessionals van WegWijs. Digitaal aanmelden voor deze trainingen kan via groepstrainingen@wegwijsroosendaal.nl

Na aanmelding worden de deelnemers uitgenodigd voor een intakegesprek. In dat gesprek ontvangen de deelnemers de benodigde informatie