Veilig in huis

Met persoonlijke alarmering kunt u zich een stuk veiliger in huis voelen. Met een druk op de knop kunt u laten weten dat u hulp nodig hebt. Ook domotica, een antislipvloer in de badkamer en toiletbeugels kunnen u een gerust gevoel geven en het risico op ongelukken verlagen.

Veiligheidsmaatregelen

Met enkele kleine aanpassingen - zoals badbeugels en een antislipmat in de douche - verhoogt u uw veiligheid in huis snel en makkelijk. Kijk voor de mogelijkheden op de website van TWB/Medipoint.

Alarmering

  • Met alarmering kunt u in noodsituaties in en rond het huis hulp inroepen
  • Met een simpele druk op de knop van het alarmapparaat hebt u contact met iemand in de buurt, een medewerk(st)er van een zorgorganisatie of direct met de meldcentrale. Zij regelen hulp voor u
  • U kunt voor persoonlijke alarmering onder meer terecht bij TWB en Groenhuijsen 

Soms krijgt u de alarmering (gedeeltelijk) vergoed via uw zorgverzekering.

Domotica

Domotica wil zeggen dat u moderne technologie in uw woning inzet voor uw gemak en veiligheid. Een voorbeeld zijn bewegingssensoren, die waarschuwen als u een tijd niet beweegt (bijvoorbeeld door een val). Een ander voorbeeld is een beeldschermpje bij uw voordeur, zodat u binnen al ziet wie aanbelt. Voor meer informatie over domotica en de mogelijkheden kunt u contact opnemen met gespecialiseerde bedrijven. U vindt ze in de telefoongids op via internet.