Weerbaar opvoeden

Deze training is bedoeld voor ouders, die bewuster willen opvoeden tussen hun eigen cultuur en de culturen om hen heen.

Met deze training leert u als ouder/verzorger in vier weken hoe u omgaat met dagelijkse opvoeduitdagingen in onze multiculturele samenleving. Op deze manier kunnen u en uw kinderen weerbaar en in balans functioneren in deze maatschappij.

U wordt u bewust(er) van uw eigen opvoeding. Bijvoorbeeld van uw  normen en waarden, principes, geloofsovertuigingen en tradities. En u leert dat er andere opvoedstijlen zijn. Daar kunt u van leren.

Komt u bij het opvoeden wel eens in lastige situaties? We kijken samen naar mogelijkheden om die aan te pakken. Zo ontdekt u de opvoedstijl die het beste bij uw gezin past.

Deze training kan uitgevoerd worden in het Nederlands en het Arabisch. Wilt u de training in een andere taal? Neem dan contact op met ons en we kijken naar wat er mogelijk is.

Aanmelden en kosten

Deze trainingen worden, op basis van inschrijving, een aantal keren per jaar aangeboden. Er zijn aan deze trainingen geen kosten verbonden. U kunt een kind aanmelden voor een van deze trainingen via de jeugdprofessionals van WegWijs. Digitaal aanmelden voor deze trainingen kan via groepstrainingen@wegwijsroosendaal.nl.

Na aanmelding worden de deelnemers uitgenodigd voor een intakegesprek. In dat gesprek ontvangen de deelnemers de benodigde informatie.